Velkommen

Velkommen til Akupunktur For Deg i Larvik. Klinikken er  åpen, og du ønskes hjertelig velkommen til Skrivergården i Larvik. Adressen er  Sophus Bugges vei 15. Mitt navn er Nathalie Lyngmo. Jeg tilbyr tradisjonell kinesisk akupunktur, kopping, øreakupunktur, og triggerpunktbehandling.

  • Kinesisk akupunktur
  • Triggerpunktbehandling
  • Kopping
  • Øreakupunktur

Om klinikken

Akupunktur For Deg driver behandling innen tradisjonell kinesisk akupunktur, kopping, øreakupunktur, og triggerpunkt- behandling i Larvik.  Mitt navn er Nathalie Lyngmo Nilsen, og jeg er meldem av  Akupunkturforeningen. Derfor kan jeg tilby sikker akupunkturbehandling. Jeg har tatt min utdannelse ved Helsehøyskolen, Campus Kristiania avdeling akupunktur, og har derfor en Bahelorgrad i akupunktur.

Skolen ligger  i Oslo, og er den første og eneste offentlige godkjente Akupunkturskolen i Norden.

Jeg har også grundig utdannelse innen medisin grunnfag, og har tatt påbygning innen funksjonell anatomi og fysiologi på Helsehøyskolen i Oslo.

 

 

nafo-logo

Hva skjer hos Akupunktøren?
PDF Skriv ut E-post

NAFO_bildeHva skjer under en behandling? Hos akupunktøren vil du ved første avtale få satt av ca en time til en førstegangskonsultasjon. I løpet av denne konsultasjonen vil akupunktøren gjennomgå ganske mange spørsmål, som du svarer på så godt du kan. Svarene du gir akupunktøren vil alltid ha en sammenheng/følge et mønster, og vil være utgangspunktet for din TKM diagnose. Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) ser på kropp og sinn som en helhet, med gjensidig avhengighet og påvirkning av hverandre. Du får gjerne spørsmål om appetitt og fordøyelse, smerter eller ubehag, mental og fysisk helse, svette, tørste, om du føler deg varm eller kald osv.. Selv om pasienten ikke alltid ser sammenhengen, har alle disse spørsmålene en viktig betydning for akupunktøren.
Akupunktøren vil også se på tungen, og kjenne på pulsen din. Tungens form og farge mm, og pulsens rytme og fylde mm, gjenspeiler kroppens indre tilstand, og er et godt redskap i kartleggingen av en TKM diagnose.

Hvor lenge og hvor ofte? Det er normalt å ligge rundt 20- 30 minutter med nålene i kroppen, men noen ganger er det hensiktsmessig å la deg ligge lenger, kanskje opp til 45 minutter. Antall behandlinger kan variere avhengig av hvilken diagnose som blir stilt før behandlingen starter. Noen vil kanskje få mellom 6 til 10 behandlinger, mens andre bare trenger 2- 3 behandlinger.

Gjør akupunktur vondt?: Nålene som blir satt ved en akupunkturbehandling er veldig tynne, og man skal ikke kjenne så mye til selve innstikket. Etter at nålen har gått gjennom huden, vil du ofte kunne kjenne en dump, litt sprengende følelse idet nåla treffer akupunkturpunktet. Det er dette man kaller for nålefølelse, "DE QI", og er en bekreftelse på at man har truffet "innertier" i punktet. De færreste opplever en akupunkturbehandling som ubehagelig og smertefull. Det er mer vanlig å føle et generelt velbehag under -og etter behandlingen. Noen føler seg mer avslappet etter behandling, og noen opplever at de får mer energi.

Kan akupunkturbehandling være farlig? Akupunktur er en trygg behandlingsform når man går til en godt kvalifisert akupunktør. Pasienten kan i enkelte tilfeller få et lite blått merke der nålen har stått som følge av små blødninger i området. Den blødningen stoppes med en bomullsdott i løpet av noen få sekunder. Dette er ikke farlig.